Ruiselede

Ruiselede

Plaats in België

Ruiselede is een plaats in de regio West-Vlaanderen met een sublieme ligging. De stranden van de westkust van België zijn met de auto binnen het halfuur bereikbaar. Perfect voor mensen die een dagje genieten aan de kust willen combineren met schitterende natuur binnenlands.
Tevens is de gemeente Ruiselede gelegen tussen de twee steden Brugge en Gent. Deze beide historische plaatsen zijn uiteraard een bezoekje meer dan waard. Als u de vakantie doorbrengt in “het molendorp” wat de bijnaam van Ruiselede is, dit vanwege de aanwezigheid van meerdere ambachtelijke molens zult u bemerken hoe divers dit gebied is. Het is ook mogelijk om een groepsaccommodatie te huren in dit leuke dorp. Trek met een groep vrienden of familie West-Vlaanderen in en bemerk de natuurlijke schoonheid van dit deel van België.


Toerisme

Wie de vakantie doorbrengt in Ruiselede doet dit met name voor het aanwezige natuurschoon. Het landelijke en het authentieke spreken veel mensen aan. Voor wandelaars en fietsers zijn er meerdere natuurreservaten waar men kan recreëren.
Vanuit je vakantiewoning in Ruiselede kun je ook de badplaats Oostende goed bereiken. Op zonnige dagen is hier buitengewoon goed toeven op het kilometerslange zandstrand. Voor toeristen zijn hier verder alle denkbare faciliteiten aanwezig.
Door de gunstige ligging van Ruiselede is het mogelijk om tijdens uw verblijf de historische steden Gent en Brugge aan te doen. Beide behoren tot de mooiste van België dus eigenlijk zou u ze alle twee moeten aandoen.
Geniet van een diverse vakantie in Ruiselede en ontdek West-Vlaanderen op uw eigen wijze!

Plaatsnaam

Ruiselede

Aantal inwoners

circa 5.300