Arnschwang

Plaats in Duitsland

Arnschwang is een dorp in de regio Beieren. Het leuke aan de locatie is de ligging van deze plaats. Natuurlijk is dit gebeid een prachtig stukje Duitsland maar de grens met Tsjechië is dichtbij en tijdens de vakantie kun je dan uitstapjes verdelen over beide landen.
Huur je een huisje in Arnschwang dan verblijf je in een landelijk gelegen dorp met faciliteiten als een supermarkt, een ambachtelijke bakkerij en een gezellig restaurant. Kortom de belangrijkste voorzieningen zijn op loofafstand te vinden!
Ook geniet Arnschwang enige bekendheid door de lokale bierbrouwer welke midden in de dorpskern is gelegen. Brauerei Mühlbauer brouwt meerdere soorten bier.
Leuk om een bezoekje te brengen tijdens je verblijf.


Toerisme

Beieren staat bij veel Nederlanders bekend om zijn natuurschoon en bergachtige omgeving. Een leuk gebied om in de zomer te wandelen en in de winter de lange latten onder te binden.
Breng je de vakantie door in Arnschwang dan kunt je hier ongeacht het seizoen ook een leuke tijd doorbrengen.
Voor liefhebbers van flora en fauna is natuurpark het Beierse Woud een goede aanrader! Je kunt hier prima wandelen en fietsen.
De omgeving van Arnschwang kenmerkt zich door diverse leuke dorpjes en ook pittoreske stadjes waar de Beierse cultuur nog echt wordt uitgedragen. Ook een bezoekje aan buurland Tsjechië mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je vakantie.
Zoek je een gebied met een landelijk karakter en een groene omgeving dan is het boeken van een vakantiewoning in Arnschwang toch wel aan te bevelen. Bezoek dit fraaie stukje Beieren ook eens!

Plaatsnaam

Arnschwang

Aantal inwoners

circa 2.000