Dollnstein

Dollnstein

Plaats in Duitsland

Beieren is een prachtige regio en veel mensen brengen hier elk jaar weer de vakantie door. Een geschikte plaats om een vakantiewoning te huren is Dollnstein. Door de centrale ligging in dit deel van Duitsland, kun je van hieruit prima de omgeving verkennen.
Het dorp heeft de nodige geschiedenis en is een bezoekje dan ook meer dan waard. Wat nog leuker is dat het gelegen is in het prachtige Altmühtal.
Als je een vakantiehuisje boekt in of nabij Dollnstein dan weet je zeker dat de locatie goed is voor een nadere kennismaking met Beieren.


Toerisme

Het zuiden van Duitsland is natuurlijk al jaren een populaire plek om de vakantie door te brengen. Het leuke is dat zowel in de zomer- als wintermaanden er genoeg te beleven is in Beieren.
Vanuit je vakantieaccommodatie in de buurt van Dollnstein kun je de natuurparken ontdekken. De prachtige glooiende berglandschappen zijn een lust voor het oog. In de zomermaanden kun je hier prachtig wandelen en/of fietsen. In de wintermaanden zijn de skipistes nooit ver weg. Bijkomen voordeel is dat de prijzen van de skipassen en verhuur van de lange latten etc. een stuk goedkoper zijn dan in de bekende skilanden iets zuidelijker.
Dus huur eens een leuk huisje in Dollnstein en ontdek wat een prachtige provincie Beieren is.
Misschien is het wel het mooiste stukje Duitsland.

Plaatsnaam

Dollnstein

Aantal inwoners

circa 2.750