Hauzenberg

Hauzenberg

Plaats in Duitsland

Hauzenberg is een stadje in het zuiden van Duitsland. Het is gelegen in de regio Beieren. Deze plaats is gunstig gelegen en voor toeristen kan het dan ook een perfecte uitvalsbasis zijn.
Als jou deze Duitse stad ook een goede locatie lijkt om een accommodatie te betrekken dan hier kort enige aanvullende informatie over Hauzenberg.
Dit toeristische en pittoreske stadje heeft de voorzieningen die vakantiegangers zoal nodig hebben binnen haar spreekwoordelijke stadsmuren. Er zijn winkels waar levensmiddelen en andere belangrijke boodschappen kunnen worden ingekocht. Ook zijn er enkele bistro’s en andere eetgelegenheden te vinden. Dus als je een keer geen zin hebt om in je vakantiewoning te koken dan is er op loopafstand altijd wel een restaurant te vinden. Hauzenberg is dan ook een goede plek voor een vakantie in Beieren.


Toerisme

Hauzenberg is een stad met bescheiden afmetingen en verwacht hier dan ook niet al te veel vertier tijdens de vakantie in Zuid-Duitsland. Maar door haar ligging is het wel een perfecte plek om de omliggende regio te ontdekken. Je kunt gaan wandelen en fietsen in het Zwarte Woud. Tijdens een wintersport steek je de grens met Oostenrijk over en sta je zo de skipistes. Wil je een leuke stad bezoeken dan is ook de hoofdstad van Tsjechië, Praag goed bereikbaar en kun je vanuit Hauzenberg in feite een mini-stedentrip maken van één dag. Absoluut een aanrader.
Maar ook als je niet één van de buurlanden wilt aandoen en gewoon binnen de grenzen van de regio Beieren wilt blijven hoef je niet bevreesd te zijn dat de verveling toe zal slaan. Dit is één van de mooiste gebieden van Duitsland. Dus boek snel een vakantiewoning in Hauzenberg en ontdek dit deel van het land.

Plaatsnaam

Hauzenberg

Aantal inwoners

circa 11.500