Marktrodach

Marktrodach

Plaats in Duitsland

Marktrodach is een gemeente in het zuiden van Duitsland. Het is bovenin de regio Beieren gelegen. Het gebied rondom is populair bij wandelaars, fietsers, enzovoort.
De regio heeft fraaie glooiende landschappen en imponerende natuurparken. Het groene en bosrijke gebied heeft een grote aantrekkingskracht bij de buitenmens.
De gemeente Marktrodach heeft een aantal plaatsen die onder haar juridisch bewind vallen. Dit zijn Zeyern, Unterroddach, Oberroddach, Grossvichtach en Seibeldorf.
Gezien het feit dat de toeristische sector een belangrijke pijler onder het economische stelsel zijn kun je gerust stellen dat het voorzieningsniveau voor vakantiegangers goed te noemen is.
In de gemeente Marktrodach zijn er daarom voldoende supermarkten en andere detailhandel te vinden. Ook eetgelegenheden zijn er voldoende!


Toerisme

Verblijf je in een vakantiewoning in één van de plaatsen van de gemeente Marktrodach dan kan het niet anders dat je een leuke tijd tegemoet gaat. Wandelen en fietsen zijn twee voorname succesfactoren en er zijn dan ook talloze routes te vinden.
Ook zweefvliegen is een populaire sport en je kunt tijdens je vakantie meevliegen met een ervaren piloot. Vanuit vogelperspectief ervaar je pas goed hooi mooi dit deel van Beieren is.
Vanuit Marktrodach kun je ook voor andere vormen van vertier kiezen. Bezoek eens de stad Bamberg, kies voor het bezoeken van het Coburg kasteel of doe het speelgoedmuseum in Sonneberg aan. Ook de stad Kronach is trouwens een aanrader en het leuke is dat je deze dagtrip kunt koppelen met een bezoek aan het fraaie zwembad Crana Mare.
Dus ook met kinderen kun je een leuke vakantie doorbrengen in Marktrodach.

Plaatsnaam

Marktrodach

Aantal inwoners

circa 3.800