Sankt Englmar

Sankt Englmar

Plaats in Duitsland

Sankt Englmar is een dorp in de regio Beieren. Tegelijkertijd is het ook de naamgever van een kleine gemeente waar behalve de plaats zelf ook de kleine dorpjes Rettenbach en Klinglbach onderdeel van uitmaken.
Hoewel dit dorp niet echt veel faciliteiten heeft te bieden zal het bij mensen die de wintersport wel eens in het zuiden van Duitsland hebben doorgebracht vermoedelijk toch wel een blijk van herkenning oproepen. Sankt Englmar is namelijk een populaire bestemming om de wintervakantie door te brengen. In deze periode verblijven er dan ook bijkans meer toeristen dan inwoners. Het is een prettig plaats om te vertoeven en de kans is dan ook groot dat u enkele landgenoten tegenkomt tijdens uw verblijf in een vakantiehuis te Sankt Englmar.


Toerisme

De regio Beieren wordt door velen gezien als het mooiste gebied wat Duitsland te bieden heeft. In het zomer- en winterseizoen is deze regio dan ook een prima vakantiebestemming.
Als je ervoor kiest om een vakantiewoning te gaan huren in Sankt Englmar dan zal je zelf ervaren dat dit gezellige plaatsje met zijn gezellige dorpscentrum een prima uitvalsbasis is.
Tijdens de zomervakantie is het Natur-Erlebnispark erg leuk om aan te doen. Vanuit een plaatsje als Klinglbach is deze ook perfect aan te doen. Ook de zomerrodelbaan nabij Sankt Englmar is een bekend fenomeen en als u de vakantie met kinderen doorbrengt dan moet u richting deze snelheidssensatie afreizen. Ook zijn er talloze leuke wandelroutes te vinden in dit gebied. Hirschenstein is een aanrader!
In de wintermaanden als talrijke Nederlanders en Belgen de vakantie doorbrengen in Beieren dan is er rondom Sankt Englmar keuze uit enkele skipistes. Deze gaan tot een goede kilometer hoogte en zijn vooral voor de beginnende en niet al te ervaren skiër erg leuk. Bezoek de pistes van Pröller en Predigtstuhl dan ook eens. 

Plaatsnaam

Sankt Englmar

Aantal inwoners

circa 1.700