Teunz

Teunz

Plaats in Duitsland

Teunz is klein stadje in de regio Beieren. Dit gebied is gelegen in het zuiden van Duitsland. De regio mag zich in veel belangstelling verheugen uit toeristen des lands zelf maar ook omliggende landen als Nederland, België en Oostenrijk.
Teunz in Schwandorf is een prima plek om de vakantie door te brengen en vooral in trek bij buitenmensen en eco-toeristen.
Het fraai gelegen stadje heeft een schitterende ligging en ook leuke omliggende plaatsjes als bijvoorbeeld Fuchsberg die onder de plaats vallen.
Het is mogelijk een vakantiehuis in Teunz te huren en mocht je deze stap nemen dan heb je de beschikking over faciliteiten als een restaurant en een supermarkt. Dus er is wel degelijk enig gemak als je in deze Beierse plaats verblijft!


Toerisme

Als eens gedacht om je vrije tijd in Teunz door te brengen? Wie Zuid-Duitsland uitkiest als locatie om een vakantiewoning te betrekken en uiteindelijk terechtkomt in het pittoreske Teunz zal bemerken dat de omgeving van dit deel van Beieren verbluffend mooi is.
Er zijn in de buurt van Teunz fraaie wandelroutes en neem je een mountainbike of wielerfiets mee naar je vakantieadres dan is er uitdaging genoeg aan het rondom liggende glooiende landschap.
Met mooi weer kun je genieten aan de rand van het lokale natuurbad en ook zijn er in de omgeving thermale baden te bezoeken. Als je in Teunz of Fuchsberg verblijft dan is ook de stad Weiden een aanrader. Bij Murach is een oude ruïne te vinden die je kunt bezoeken. Ook kun je de grens met Tsjechië oversteken en Praag bezoeken. Je bent wel een goede twee uur onderweg, aan te raden is dan ook om vroeg op pad te gaan.
Kies je voor Beieren dan is de plaats Teunz in ieder geval een plek waar je goed met of zonder je gezin de vakantie door kunt brengen.

Plaatsnaam

Teunz

Aantal inwoners

circa 1.875