Bodensee

Bodensee

Regio in Duitsland

De Bodensee is te vinden in het zuiden van Duitsland, maar een deel ligt ook in de buurlanden Oostenrijk en Zwitserland. Door deze prima locatie is de omliggende regio populair bij toeristen. Veel mensen huren dan ook een vakantiehuis a/d Bodensee en hebben de tijd van hun leven aan het meer. Het grootste deel van het meer ligt in de Duitse regio Beieren. In dit gebied zijn dan ook diverse vakantieparken te vinden. Het is ontstaan door zijn verbinding met de rivier de Rijn. Vanuit ons land is deze levendige vakantieregio prima per auto bereikbaar. De Bodensee is een prima plek voor een leuke vakantie, het is aan u om het te ontdekken.


Toerisme

Door de strategische ligging van Bodensee (Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk) is het omliggende gebied al vele decennia lang goedbezocht door vakantiegangers en dagjesmensen.
Waterrecreanten kunnen hier prima uit de voeten maar ook mensen die de vakantie vooral op het vaste land willen doorbrengen zullen zich prima vermaken.
Mensen die actief willen zijn tijdens de vakantie aan de Bodensee kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om een leuke wandeltocht te maken, of een fietsroute langs het meer.
Maar ook een dagje de bergen in behoort absoluut tot de mogelijkheden als je de vakantie in het zuiden van Duitsland doorbrengt. Beieren is een prachige regio.

Provincie

Bodensee

Oppervlakte

11.500 m2

Aantal inwoners

-

Hoofdstad

nvt