Bad Kohlgrub

Bad Kohlgrub

Plaats in Duitsland

Bad Kohlgrub is een dorp in de regio Beieren. Het is te vinden in een gebied wat beter bekend staat als de Duitse Alpen. Zoals deze naam al doet vermoeden is deze streek een perfect gebied voor een ieder die graag actie in de buitenlucht zijn of haar vakantie doorbrengt.
Als je een vakantiewoning hebt geboekt in de plaats Bad Kohlgrub dan verblijf je een weliswaar kleine plaats maar dan wel één met prima voorzieningen. Als toerist is het natuurlijk niet verkeerd dat er een supermarkt en meerdere restaurants te vinden zijn op loopafstand van je accommodatie. Ook een plaatselijk toeristenbureau ontbreekt niet in Bad Kohlgrub. De bergen van Zuid-Duitsland kun je vanuit dit dorp perfect intrekken en de omgeving is perfect op het toerisme ingericht. 


Toerisme

Een dynamische omgeving zo kunnen we het gebied rond het dorp Bad Kohlgrub het beste omschrijven. De plaats gelegen in de Ammergauer Alpen is een perfecte uitvalbasis als u een dag in de bergen van Beieren wilt doorbrengen.
De Zugspitze is een prima gebied om de lange latten onder te binden en in het zomerseizoen kun je hier perfect wandelen. Beklim ook eens de top van de Hörnle, deze is gelegen op 1,5 kilometer hoogte en geeft een fenomenaal uitzicht op de streek waarin ook Bad Kohlgrub is gelegen. Een stedentrip van een dag is ook mogelijk want München ligt op minder dan een uur rijden. Dit is één van Duitsland mooiste steden en plan hiervoor echt een dagje in tijdens de vakantie.
Vanuit Bad Kohlgrub is Slot Slot Neuschwanstein ook goed bereikbaar, het is gelegen op circa 35 kilometer en de verassende inrichting van dit kasteel maken een bezoekje tot iets wat je gewoonweg moet doen. De Duits Alpen regio heeft gewoonweg erg veel te bieden!

Plaatsnaam

Bad Kohlgrub

Aantal inwoners

circa 2.600