Duitse Alpen

Duitse Alpen

Regio in Duitsland

De Duitse Alpen zijn gelegen in het uiterste zuiden van het land. Ze maken onderdeel uit van de regio Beieren en trekken het gehele jaar door toeristen die actief in de natuur de vakantie willen doorbrengen. Als je ervoor kiest om een vakantiehuis te huren in de Duitse Alpen dan kan het natuurlijk niet ander of je bevindt je in of nabij bergachtig gebied. Dit is het voorland van het Alpengebergte in Oostenrijk en hoewel de bergen in Zuid-Duitsland iets minder hoog zijn lenen ze zich uitstekend voor meerdere vormen van buitensporten. Steeds meer mensen kiezen ervoor om de wintersportvakantie door te brengen in de Duitse Alpen. Er zijn hier prima skipistes te vinden en de voorzieningen zich gericht op jong en oud. In de zomervakantie is het Alpengebergte in het zuiden van Duitsland het domein van wandelaars en mountainbikers. De mooie natuur, het prima klimaat en de gezellige dorpjes maken van de Duitse Alpen een prima gebied om de vakantie door te brengen. Maar ook de beginnende en iets verder gevorderde bergbeklimmer kan zich hier prima uitleven en sporten als abseilen en deltavliegen zijn ook mogelijk. Kortom, het is de diversiteit die het zo leuk maakt om in de Beierse Alpen je vakantie door te brengen. 


Toerisme

Het zuiden van Duitsland is voor veel mensen toch het mooiste gebied van het land. Ook wij Nederlanders weten deze regio dan ook steeds beter te vinden. De Duitse Alpen in Beieren trekken steeds meer toeristen uit binnen- en buitenland.
De natuur is er natuurlijk prachtig met zijn bergachtige omgeving, de prachtige meren waar je prima kunt recreëren tijdens de vakantie en de leuke bergdorpjes die zo authentiek gebleven zijn. Via de Alpenroute kun je met je eigen auto een goede indruk krijgen van dit gebied in Zuid-Duitsland..
Als je een vakantiewoning wilt huren in de Duitse Alpen dat is het raadzaam om te kijken welke plaats het beste bij je past. In de wintermaanden brengen veel mensen de skivakantie door in één van de dorpen die aan een berghelling liggen. Bij voorkeur direct aan een skipiste. Het skigebied van Garmisch-Partenkirchen is erg populair bij jong en oud. In het zomerseizoen kan het zo maar zijn dat er minder te doen is in hetzelfde dorp en hier dient u natuurlijk wel rekening mee te houden. Hoewel het natuurschoon het belangrijkste is wat de Duitse Alpen regio aan de vakantieganger te bieden heeft is er wel één aanbeveling die hier gemaakt moet worden. Ik het over slot Neuschwanstein, dit is een prachtig gelegen kasteel en hoewel de ligging verbluffend mooi is, haalt deze het niet bij wat u hier binnen aantreft. Tijdens uw vakantie in de Beierse Alpen moet u tijd vrijmaken om dit verbluffende gebouw te bezichtigen. Ook leuk is dat veel van de dorpen en stadjes elke hun eigen festival hebben, en als u de vakantie doorbrengt in de Duitse Alpen is het leuk om eens één van die lokale dorpsfeesten te bezoeken.

Provincie

Duitse Alpen

Oppervlakte

-

Aantal inwoners

-

Hoofdstad

-