Bischofswiesen

Bischofswiesen

Plaats in Duitsland

Bischofswiesen een dorp in de Duitse Alpen regio. Tevens is het ook de naam van een gemeente waar nog enkele andere plaatsen onder vallen.
De regio kenmerkt zich door de bergachtige omgeving en voor veel mensen is het dan ook een prima plek om de vakantie door te brengen.
Bischofswiesen is in het uiterste zuidoosten van Duitsland gelegen en valt dus onder de regio Beieren de streek zelf staat bekend onder de naam Berchtesgadener Land. Onder mensen uit Zuid-Duitsland roept deze naam een blijk van herkenning op. Dit vooral door de schitterende natuur waarom deze regio bekend staat.
Wil je een vakantiehuis huren in Bischofswiesen dan kun je in het dorp terugvallen op faciliteiten als toeristencentrum, een supermarkt en ook zijn er enkele restaurants te vinden waar je de inwendige mens prima kunt versterken!


Toerisme

Wat kun je zoal ondernemen als je de vakantie doorbrengt in één van de dorpjes die vallen onder de gemeente Bischofswiesen ? Een leuke dagtrip is om de grens met Oostenrijk over te steken en de stad Salzburg aan te doen. Deze is met de auto in een goed half uur te bereiken !
De Thumsee is ook erg populair onder toeristen, dit kristalheldere bergmeer kan in de zomermaanden voor een verkoelende duik zorgen en ook kun je hier prima aan de waterzijde genieten van een dagje ontspanning.
Het leuke aan Bischofswiesen is niet zozeer de dorpse sfeer maar de omgeving, de natuurrijke omgeving trekt dan ook veel fervente wandelaars en fietsers aan en de faciliteiten voor deze doelgroep zijn dan ook van hoog niveau.
In de wintermaanden kan er in de omgeving van Bischofswiesen ook goed geskied worden, het maakt het dan tot een bestemming waar het hele jaar door genoeg te ondernemen is.

Plaatsnaam

Bischofswiesen

Aantal inwoners

circa 1.050