Garmisch-Partenkirchen

Garmisch-Partenkirchen

Plaats in Duitsland

De plaats Garmisch-Partenkirchen en de Zugspitze worden vaak in één adem genoemd en deze toeristische plaatsen en de hoogste berg van Wettersteingebergte versterken elkaar als het ware ook. Deze regio in het uiterste zuiden van de regio Beieren trekt jaarlijks vele tienduizenden toeristen. Ongelijk kun je ze hierin niet geven want zowel in de zomermaanden als het winterseizoen is er in en rond Garmisch-Partenkirchen van alles te beleven als actieve recreant!
Gezien het aantal toeristen wat de vakantie doorbrengt in dit deel van Duitsland kan het natuurlijk ook niet anders of de voorzieningen zijn perfect voor elkaar. Niet allen kun je in Garmisch-Partenkirchen kiezen uit een groot aantal accommodaties als vakantiehuizen, appartementen en hotels ook het aanbod uit bistro’s, restaurants, wintersportverhuur en niet te vergeten supermarkten goed op orde.
Ook zijn er in Garmisch-Partenkirchen diverse plekken te bezoeken. Je hebt het centrum waar het erg gezellig kan zijn. Ook het ijssportcentrum is de moeite waard. Je kunt hier in de wintermaanden tal van activiteiten ondernemen met het hele gezin.
Huur een vakantiewoning in Garmisch-Partenkirchen en geniet van de vele mogelijkheden van dit uit de kluiten gewassen Beierse vakantiedorp.


Toerisme

Kies je als Duitse vakantiebestemming voor Garmisch-Partenkirchen dan kun je het beste van dit land en het net iets zuidelijker Oostenrijk perfect combineren. De voorzieningen voor wintersporters zijn hier optimaal met het Wettersteingebergte de skiliften kun je vanuit de plaats zelf prima bereiken.
In de zomervakantie is het ook goed toeven in Garmisch-Partenkirchen want de omliggende bergen bieden dan ook diverse mogelijkheden op leuk en gezond vertier. Populair is natuurlijk de Zugspitze, geen wonder gezien het feit dat dit de hoogste bergtop van Duitsland is. De bergwandelingen die je hier kunt maken variëren van makkelijk tot meer dan uitdagend en voor elk niveau wandelaar is er dan ook wel een leuke route te vinden. Al wandelend onder een blauwe hemel en langs prachtige velden en kraakheldere bergmeren zal je begrijpen waarom zoveel toeristen graag in dit deel van de Duitse Alpen verblijven.
Garmisch-Partenkirchen is één van lands populairste vakantieregio’s en na het doorbrengen van een eerste vakantie is het niet ondenkbeeldig dat u hier vaker naar toe komt.

Plaatsnaam

Garmisch-Partenkirchen

Aantal inwoners

circa 26.500