Inzell

Inzell

Plaats in Duitsland

Inzell staat bekend als een populair vakantiedorp in de Duitse Alpen. Welke op haar beurt weer onderdeel uitmaakt van de regio Beieren. Voor veel Nederlanders zal de naam van dit dorp een bekende klank hebben en dat komt dan waarschijnlijk dat hier veel belangrijke schaatswedstrijden hebben plaatsgevonden.
Er brengen ook veel landgenoten de wintersportvakantie door in Inzell en het aanbod van accommodaties zoals vakantiehuisjes en hotels is dan ook best breed te noemen voor een dorp van deze omvang.
Doordat deze plaats in de Duitse Alpen voor een groot deel afhankelijk is van het toerisme zijn de faciliteiten ook top. Je kunt zowel in de zomer als de winter allerlei activiteiten ondernemen en de noodzakelijke boodschappen kun je ook gewoon in Inzell doen. Ook zijn er meer dan genoeg horecagelenheden te vinden in dit Beierse dorp.


Toerisme

Het publiek wat Inzell aandoet om de vakantie door te brengen bestaat vooral uit actieve recreanten die in de zomermaanden wandelen of fietsen willen in de bergen en dalen rondom het dorp. In het winterseizoen komt de vakantieganger juist voor de skipistes die in deze omgeving volop te vinden zijn.
De gebergten Hochmoor en de Inzeller bergen zijn uitermate geschikt voor het ondernemen van actieve uitstapjes. De Chiemsee is in de zomermaanden een populair water. Je kunt hier perfect zonnen dit afwisselen met waterpret. Tijdens de vakantie in Inzell kun je de Beierse Alpen ook een dag inwisselen voor een bezoek aan de Oostenrijkse stad Salzburg. Deze is met de auto in circa een half uur te bereiken.
Op het gebied van vakantie en toerisme gooit Inzell hoge ogen en er wordt continue geld gestoken in het opwaarderen en vernieuwen van de voorzieningen. Kortom een prima plek om te verblijven in Zuid-Duitsland.

Plaatsnaam

Inzell

Aantal inwoners

circa 4.600