Ruhpolding

Ruhpolding

Plaats in Duitsland

Ruhpolding is een plaats aan de voet van de Duitse Alpen en gelegen in de Oberbeieren. Door de ligging in het uiterste zuiden van Duitsland en dicht bij de grens met buurland Oostenrijk is het dat deze plaats erg populair is bij mensen die in dit deel van het land de vakantie willen doorbrengen.
Als u op zoek bent naar een particulier vakantiehuis in Ruhpolding (regio; Chiemgau) dan dient u te weten dat het huuraanbod redelijk summier is. Het dorp is prachtig gelegen op ruim zeshonderd meters hoogte te midden van het prachtige Alpengebergte. Het leuke is dat er aardig wat faciliteiten zijn voor de toeristen. Er zijn zwembaden en sportfaciliteiten, enkele musea en voor de actieve buitensporter zijn er in het winterseizoen de skipistes en in de zomermaanden kunnen er sporten als abseilen en deltavliegen worden beoefend. Ongeacht het seizoen kun je gerust stellen dat er in Ruhpolding genoeg te beleven is voor jong en oud.


Toerisme

Op naar de vakantielocatie in Ruhpolding? Zuid-Duitsland is populair onder toeristen en de regio Beieren heeft voor veel mensen dan ook maar weinig geheimen. Toch blijft het de magie houden want veel mensen die de vakantie in of om Ruhpolding hebben doorgebracht komen het jaar daarna terug naar dit gebied. Dit deel van Oberbeieren is dan ook perfect voor de mens die actief zijn vakantie wil beleven. In de zomermaanden kun je de grens met Oostenrijk oversteken en de stad Salzburg aandoen. Met de auto is deze vanaf je vakantieadres in Ruhpolding in een goed half uur bereikbaar. In het winterseizoen komen de skifanaten richting dit Beierse dorp. Het is een prima plek om te overnachten en vanaf hier de skipistes te bereiken. De Sonntagshorn is met een hoogte van bijna twee kilometer een imponerende berg met fraaie skiroutes.
Dus ongeachte het seizoen durven we rustig te stellen dat er in Beieren bijna geen betere locatie is dan Ruhpolding om de vakantie door te brengen.

Plaatsnaam

Ruhpolding

Aantal inwoners

circa 6.800