Bitburg

Bitburg

Plaats in Duitsland

Bitburg is een stadje in Duitsland. Het is te vinden in het westen van de Eifel regio. De plaats is vooral bekend om de Bitburger Brouwerij. Dit is één van de bekendste biermerken van Duitsland. Een bezoekje aan deze fabriek mag dan ook niet ontbreken tijdens de vakantie.
Deze kleine stad heeft voldoende faciliteiten om het u als toerist naar de zin te maken. Het is mogelijk om in Bitburg zelf een accommodatie te huren. Maar het aanbod is op het gebied van vakantiewoningen wel beperkt. Lukt het u een huisje te huren dan hebt u restaurants, winkels, etc. op loopafstand. 


Toerisme

De ligging van Bitburg maakt het tot een prima vakantiebestemming. De omgeving is prachtig met een diverse natuur en goede faciliteiten voor wandelaars en fietsers. Ook Luxemburg is eenvoudig te bereiken per auto en ook één van lands mooiste oude steden Trier is goed bereikbaar en een bezoekje moet u echt inplannen als u in Bitburg de vakantie doorbrengen. U zult er geen spijt van krijgen!
De Duitse Eifel heeft een rustgevende uitstraling en toeristen hoewel aanwezig zijn er niet massaal te vinden. Dit maakt het zo leuk om een vakantiewoning in Bitburg te huren. Het ongedwongen karakter van dit leuke authentieke stadje en de groene omgeving maken het tot een feest om te verblijven.

Plaatsnaam

Bitburg

Aantal inwoners

circa 14.000