Gransdorf

Gransdorf

Plaats in Duitsland

Gransdorf is een klein dorpje in de Duitse Eifel regio. Dit gebied is bij Nederlanders en wel bekend van een eerdere vakantie. Het ligt ter hoogte van de grote stad Frankfurt en dan aan de westelijke zijde en is in circa drie uur te bereiken.
De vakantie doorbrengen in Gransdorf betekent genieten van al het moois waar de Eifel haar reputatie aan te danken. Je moet dan ook een buitenmens zijn als je in dit deel van Duitsland wilt verblijven. Het plaatsje Gransdorf heeft eigenlijk geen verdere faciliteiten dan enkele vakantiehuizen die in het buitengebied te vinden zijn.


Toerisme

Stel je huurt een particuliere en landelijk gelegen vakantiewoning in Gransdorf wat is er voor jou als toerist dan te doen? Het voornaamste pluspunt van dit dorp in de Eifel is toch wel de natuur. De omgeving is fraai te noemen en pak vooral je wandelschoenen in de auto voordat je afreist naar dit deel van Duitsland. Wellicht heb je ook nog ruimte om de fiets mee te nemen, is dit het geval laat dit dan niet na.
Wil je een stukje cultuur ervaren tijdens je verblijf in Gransdorf dan is het bezoeken van de stad Trier. Deze oude plaats behoort tot de mooiste van het land. Wil je genot en educatie samenbundelen dat kun je de plaats Bitburger bezoeken en een rondleiding door de plaatselijke brouwerij krijgen. Natuurlijk mag je aan het eind van de tour zelf dit heerlijke gerstenat proeven.
Als je de vakantie doorbrengt in Gransdorf is er dus zeker wel het één en ander te zien en doen.

Plaatsnaam

Gransdorf

Aantal inwoners

circa 330