Heimbach

Heimbach

Plaats in Duitsland

Heimbach is een dorp in het westen van Duitsland. Vanuit ons eigen land is deze plaats prima bereikbaar. Mensen denken dat het in de Eifel is gelegen maar het maakt onderdeel uit van Noordrijn-Westfalen.
Heimbach is perfect voor mensen die in een landelijke setting de vakantie door willen brengen bij onze oosterburen. Het lieflijk aandoende dorp en de omgeving staat bekend om de vakwerkhuizen die zo typerend zijn voor dit deel van Duitsland. Het voorzieningenniveau op het vlak van detailhandel en horeca is summier maar er zijn in de directe omgeving van Heimbach wel meerdere supermarkten en restaurants te vinden.


Toerisme

De omgeving van Heimbach bestaat uit een bosrijk gebied. Ideaal voor mensen die graag te voet de omgeving verkennen en zich thuis voelen te midden van een natuurrijke omgeving. Ook de rivier met zijn stuwdam is populair bij toeristen en de sportvisser kun je hier dan ook zeker spotten!
Het huren van een vakantiehuis in Heimbach is een goede tip. Ook als je met kinderen de vakantie doorbrengt. Aan de rand van het dorp is een fraai openluchtzwembad gelegen. Ook leuk is om op de Rursee een kanotocht te maken en zodoende de omgeving rondom Heimbach is vanaf het water te zien. Er is in ieder geval genoeg te zien en doen voor jong & oud!

Plaatsnaam

Heimbach

Aantal inwoners

circa 4.250