Hellenthal

Hellenthal

Plaats in Duitsland

Hellenthal is een gemeente in de Duitse Eifel regio, hiertoe behoren diverse omliggende dorpjes. Het gebied wordt bezocht door veel toeristen en veelal verblijven die in vakantieparken die in deze regio te vinden zijn.
Veel vakantiegangers kiezen ervoor om ook België te bezoeken tijdens hun verblijf want Hellenthal ligt dicht tegen de Belgische grens aan.
Er zijn meerdere musea en andere toeristische parken te bezoeken, vervelen zult u zich dus niet in dit deel van de Eifel. Steeds meer Nederlanders kiezen er dan ook voor om een korte of wat langere vakantie door te brengen in de Eifel. Hellenthal kan als voorportaal voor deze regio fungeren tijdens uw verblijf in dit deel van Duitsland.


Toerisme

De Eifel en vakantie dat is een goede combinatie zo ervaren tenminste steeds meer toeristen die deze groene streek aandoen.
Een vakantiehuis huren is relatief goedkoop, dit in combinatie met een goede bereisbaarheid maakt het dat steeds meer landgenoten kiezen voor een vakantie in de Eifel.
Wat heeft deze steek te bieden aan u ? Vooral de prachtige natuur spreekt veel mensen erg aan. Massatoerisme kent men hier gelukkig nog niet. Dit maakt het dat u in alle rust de Eifel kunt ontdekken. Fietsen en wandelen zijn twee populaire bezigheden. Als u een vakantiewoning gaat huren in de Eifel is het ook verstandig om de fiets en wandelschoenen mee te nemen.
Maar ook de cultuurliefhebber kan prima terecht in deze regio want er zijn museums te vinden en ook de architectuur in sommige plaatsjes is de moeite waard.
Wie een vakantiehuisje boekt in Hellenthal kan van hieruit leuke dagtripjes maken in de Eifel.

Plaatsnaam

Hellenthal

Aantal inwoners

circa 8.200