Lirstal

Lirstal

Plaats in Duitsland

Als u de vakantie in de Eifel wilt doorbrengen en een vakantiewoning zoekt met een landelijke ligging dan is het huren van een accommodatie in het dorpje Lirstal een prima plan.
Niet alleen is het een prachtige plek te midden van alles wat de Vulkaaneifel zo mooi maakt. Het is ook nog eens dusdanig gunstig gelegen dat u van hieruit leuke tripjes kunt maken naar allerlei toeristische hoogtepunten die in dit deel van Duitsland te vinden zijn.
Huur daarom een vakantiehuis in Lirstal en ontdek dat dit kleine dorpje met maar een paar honderd inwoners toch erg veel charme heeft en de nodige voordelen biedt als uitvalsbasis in de Eifel.


Toerisme

Wie wel eens een vakantie heeft doorgebracht in de Vulkaaneifel zal het kunnen beamen, dit Duitse gebied is prachtig met onwijs veel natuurschoon. Als u een buitenmens bent en graag op eigen houtje de omgeving wilt verkenen dan kan het niet anders of de Eifel is een plek die u zal bevallen.
Maar het is niet alleen natuurpracht wat deze streek te bieden heeft. Voor een stukje historie en cultuur zijn er twee prachtige steden die makkelijk te bereiken zijn vanuit uw vakantiehuisje in Lirstal. Doe de oude stad Ulmen eens aan met zijn historisch stadscentrum, iets verder gelegen maar nog steeds prima bereikbaar is de stad Daun, ook hier kun je prima een dag tijdens de vakantie in de Eifel voor uittrekken.
Hoe dan ook, als u tijdens uw vakantie Lirstal als uitvalsbasis heeft zult u een leuke vakantie in dit deel van Duitsland kunnen gaan doorbrengen.

Plaatsnaam

Lirstal

Aantal inwoners

circa 225