Monschau

Monschau

Plaats in Duitsland

Monschau is een leuke stadje in Duitsland. Het is erg populair bij toeristen door zijn prachtige ligging aan een rivier en in een glooiend landschap. Ook is het centrum van deze stad de moeite waard met prachtige oude gebouwen. Er is een leuk winkelaanbod en bovendien zijn er prima horecagelegenheden te vinden waar u een drankje kunt doen of lekker een hapje eten.
Ook het achterland is prachtig en voor natuurliefhebbers niet te versmaden. Mede daarom kiezen veel vakantiegangers ervoor een vakantiehuis in Monschau te huren en dit als uitvalsbasis voor de vakantie in Duitsland te gebruiken.


Toerisme

Vanuit Nederland is Monschau goed te bereiken, het ligt aan de rand van de Eifel. Dit is een gebied welke grote bekendheid geniet bij wandelaars en fietsliefhebbers. Er zijn dan ook diverse prachtige wandel- en fietsroutes te vinden. Als u actief bezig wilt zijn tijdens uw vakantie in Duitsland dan is dit de regio voor u !
Huur daarom eens een vakantiewoning in Monschau en geef deze vakantieregio een kans.
Bijkomend voordeel is dat de Eifel vanuit Nederland en België prima per auto te bereiken is. Dus ook voor een midweek of weekendje weg zou u eens aan Monschau kunnen denken.

Plaatsnaam

Monschau

Aantal inwoners

circa 13.500