Schalkenmehren

Schalkenmehren

Plaats in Duitsland

Schalkenmehren is een dorpje in de Eifel regio. Dit deel van Duitsland is in trek bij toeristen die hier de vakantie doorbrengen. Het dorp is prachtig landelijk in het groen gelegen en leent zich uitstekend als uitvalsbasis tijdens de vakantie.
Als je een vakantiehuis huurt in Schalkenmehren kom je vooral voor de directe omgeving maar dat wil niet zeggen dat deze kleine plaats niet te bieden heeft aan de toeristen. Integendeel! Het gelijknamige meer is te vinden aan de rand van het dorp en voor waterrecreanten is dit natuurlijk top! Ook is er in het dorp een weefmuseum te vinden, ook is er in de directe nabijheid een klein vliegveld te vinden. Hier vliegen sport- en zweefvliegtuigen, het is dus mogelijk om dit deel van Eifel vanuit de lucht te ontdekken.
Maar bovenal is de vakantie doorbrengen in Schalkenmehren een garantie om tot rust te komen in een prachtige omgeving.


Toerisme

De Duitse provincie de Eifel is natuurlijk een regio die voor veel mensen geen nadere uitleg nodig heeft. De prachtige natuur staat centraal in deze regio. Het laat zien dat Duitsland een echt vakantieland is en steeds meer Nederlanders brengen dan ook de vakantie hier door.
Als u een vakantiehuisje in Schalkenmehren heeft betrokken dan kun je van hieruit prima leuke dagtrips plannen. De Eifel is prima bereisbaar en voor te voet en per fiets kun je al het natuurschoon op waarde schatten. Er zijn fraaie natuurparken te vinden in de omgeving van Schalkenmehren.
Maar doe ook eens één van de vele andere leuk dorpen en klein stadjes aan tijdens de vakantie in de Eifel. Dit gebied leent zich uitstekend om in eigen tempo te verkennen en zo op ontspannen manier uw tijd in de buurt van Schalkenmehren door te brengen.

Plaatsnaam

Schalkenmehren

Aantal inwoners

circa 600