Badenhausen

Badenhausen

Plaats in Duitsland

Badenhausen is een dorp in de regio Harz. Deze plaats in Duitsland is landelijk gelegen en een prima bestemming voor mensen die de vakantie door willen brengen in een regio welke maar mondjesmaat door toeristen wordt bezocht.
Als je een vakantiehuis huurt in Badenhausen is het zo dat er in dit Duitse dorp wel degelijk enige voorzieningen te vinden zijn. Er is een restaurant te vinden en ook een supermarkt is aanwezig. Bovendien kun je de auto ook aftanken want er is een pomp in het dorp zelf.
Verder is het vooral de omgeving van de Harz die telt en waar veel toeristen in de buitenlucht verblijven. Vanuit Badenhausen kun je dit deel van Duitsland prima verkennen!


Toerisme

Ongeacht het jaargetijde is het prima toeven in de directe omgeving van Badenhausen. De Harz is een gebied wat het hele jaar door veel te bieden heeft. Er zijn fraaie skipistes te vinden waar je vooral met jonge kinderen perfect terecht kunt om de beginselen te leren. Ook het maken van een lange winterwandeling trekt steeds meer toeristen dit gebied op.
In de zomer kun je dicht bij je vakantiewoning in Badenhausen in de openlucht zwemmen in één van de bergmeertjes. De druipsteengrotten van Iber zijn ook en populair uitje wat het goed doet bij jong en oud!
Voor wandelaars is in het zomerseizoen de absolute aanrader Harzen-Hexen-stieg deze route is schitterend en behalve te voet kun je deze ook per fiets afleggen.
Kortom; Badenhausen is een prima vakantiebestemming in de Duitse Harz.

Plaatsnaam

Badenhausen

Aantal inwoners

circa 1.900