Harz

Harz

Regio in Duitsland


Zelf graag uw eigen vakantiehuisje in de Harz huren. Dit is mogelijk op onze website. Het aanbod is afkomstig van zowel particulieren als mede zakelijke partijen. Een groot deel van de vakantiewoningen in deze natuurrijke Duitse regio kunt u desgewenst zelf online op onze website boeken.

Een vakantiehuis huren in de Harz

Wie tijdens zijn vakantie vooral op zoek is naar natuur en architectuur doet er verstandig aan om eens een vakantie door te brengen in Duitsland. En dan met name de regio de Harz is een plek waar u deze twee wensen erg goed kunt bundelen. Bovendien is deze streek prima bereikbaar vanuit Nederland. Met de auto bent u binnen enkele uren in de Harz. En een bungalow huren op een vakantiepark is dan ook geen gekke gedachte.
Bovendien zijn de verhuurprijzen van vakantiehuizen in deze Duitse streek over het algemeen zeer redelijk te noemen.  Ook eten en drinken is prima betaalbaar en het niveau in de restaurants is over het algemeen prima.

In de Harz voor een actieve vakantie, Duitsland heeft veel te bieden
Lekker enkele dagen er tussen uit op een plek waar voldoende te beleven is maar welke goed bereikbaar moet zijn. Voor een korte vakantie is Duitsland zeker het overwegen waar en het huren van een vakantiewoning in de prachtige streek de Harz is wat dat betreft ook een echte aanrader.
Vooral het natuurschoon is hier prachtig en trekt elk jaar weer veel natuurliefhebbers richting deze regio.
Als u een wandel- of fietsliefhebber bent dan kunt u prachtig fietsen door het lokale heuvellandschap. Alhoewel het woord heuvel de lading niet goed dekt. U kunt toch altijd nog ruim boven een kilometer boven zeeniveau stijgen. En als u het hoogste punt van de Harz heeft bereikt zult u merken dat dit toch wel de nodige inspanning heeft gekost. Afdalen kost gelukkig minder energie. Maar als u tegen de avond weer terugkeert bij uw vakantiehuisje in de Harz zult u toch uw benen goed kunnen voelen.
Ook is het prima vertoeven in het Nationale Park van de Harz. Hier kunt u vooral heerlijke wandelingen maken tijdens uw vakantie in dit deel van Duitsland. Dit gebied heeft zijn eigen flora en fauna en waarschijnlijk zult u nieuwe dingen ontdekken is dit prachtige natuurgebied. Naast de bossen vindt u ook een aantal wateren binnen dit park. Ook is het mogelijk een huisje te huren aan de rand van het natuurpark de Harz.
Vaak is er bij deze prachtige parken een erg divers aanbod van vakantiehuisjes te vinden.

Architectuur tijdens uw vakantie in de Harz
Als u liefhebber bent van architectuur dan graag tijdens uw verblijf in Duitsland wilt genieten van de lokale bouwgebruiken dan bent u tijdens uw vakantie in de Harz absoluut op de goede plek. Deze regio staat namelijk bekend om zijn vakwerk bouwstijl. Diverse dorpen en steden zijn dan ook bekend om deze typische stijl. Plaatsen als Nordhausen en Goslar zijn bekende voorbeelden. U kunt zelfs uw vakantie doorbrengen in een vakwerkhuisje welke u kunt huren in deze Duitse regio.

Met de kinderen in een vakantiepark in de Harz
Als u denkt dat de Harz geen regio is om met kinderen de vakantie door te brengen dan heeft u het mis. Ook voor uw kroost is hier voldoende te beleven. Naast de prachtige natuur zijn er ook enkele pretparken en grotere speeltuinen te vinden.
In de winter kunt u hier heerlijk op wintersport, vooral voor kinderen is de Harz zeer geschikt want de pistes zijn vooral voor de beginnende skiër zeer geschikt. Een chalet of appartement huren aan de skipiste van de Harz is dan ook een leuk idee. Ook langlaufen is een leuke bezigheid. Er zijn diverse paden welke speciaal geprepareerd zijn voor het maken voor deze tochten per ski.


Toerisme

Provincie

Harz

Oppervlakte

24.700 km2

Aantal inwoners

n.b.

Hoofdstad

Bremen