Braunlage

Braunlage

Plaats in Duitsland

De plaats Braunlage in de Harz is een plek waar het prima toeven is. Het mag dan ook geen bevreemding wekken dat toeristen besluiten op deze locatie de vakantie door te brengen. Het is een populaire winterbestemming maar ook in de zomermaanden trekken meer mensen deze regio van Duitsland in.
Als u ook besluit om een vakantiehuis in Braunlage te huren dan verblijft u in een klein maar gezellig stadje. Alle voorzieningen die u als toerist zo graag binnen handbereik wilt hebben zijn hier zo ongeveer te vinden. Maar wat vooral trekt is het natuurschoon van de Wurmberg en de sportieve uitdagingen die hier liggen. Voor de wat fanatiekere recreant is dit de plek in de Harz om de vakantie door te brengen. Als u na een dagje wandelen, fietsen of skiën in de namiddag of vooravond terugkeert in Braunlage dan kunt u nog gezellig een drankje doen in één van de gezellige barretjes of bij kaarslicht gezellig een hapje eten in een bistro of andersoortig restaurant. 


Toerisme

Braunlage staat van oorsprong bekend als een echte wintersportplaats. Noem de naam van deze plaats en bijna elke Duitser zal beamen dat hij of zij weet waar deze plaats ligt of sterker nog moeten erkennen dat deze in het verleden wel eens de vakantie in dit stadje van de regio Harz heeft doorgebracht.
De Wurmburg met een hoogte van 971 meter is de spil waar het toerisme op draait. Je kunt er prima langlaufen, je hebt er skigebieden als Sankt Andreasberg en Hahnenklee in de buurt. In het zomerseizoen komen de wandelaars en de fietsers die Nationaal Park de Harz bezoeken. Ook zijn er diverse rivieren en stuwmeertjes te vinden waar waterliefhebbers verschillende hobby’s kunnen beoefenen.
Het aanbod van vakantiewoningen in Braunlage is redelijk divers, maar als u huisje van een particulier wilt huren dient u op tijd te boeken. Voor een vakantie met het hele gezin is dit leuke stadje dan ook een prima optie.

Plaatsnaam

Braunlage

Aantal inwoners

circa 6.100