Goslar

Goslar

Plaats in Duitsland

Goslar is een stad in Duitsland en gelegen in de regio Harz. Dit gebied is populair onder vakantiegangers en het hele jaar door zijn er dan ook toeristen te vinden in deze streek.
Vakantiegangers die van een stedenbezoekje houden tijdens de vakantie doen er goed aan om een vakantiehuis te huren in de buurt van Goslar. Dit is werkelijk een pareltje en de oude binnenstad staat sinds een aantal jaren dan ook op de Unesco Werelderfgoedlijst.
Architectuurliefhebbers zullen hun hart kunnen ophalen als ze deze Duitse stad bezoeken want er zijn talloze prachtige oude gebouwen te bezichtigen. U waant zich in een immens openluchtmuseum als u Goslar aandoet tijdens de vakantie in de Harz.


Toerisme

Duitsland is natuurlijk vanuit Nederland prima bereikbaar en mede daarom brengen er jaarlijks veel landgenoten de vakantie in Duitsland door. De Harz is daarop geen uitzondering, want ook hier huren veel Nederlanders een vakantiewoning. Vanuit het stadje Goslar kunt u hier prima een verdere invulling geven aan uw vakantie.
De natuur van de Harz is ook een aanrader. Er zijn prachtige landschappen te vinden en ook zijn er prachtige bossen waar u heerlijke wandelingen kunt maken.
Ook leuk is het om enkele dorpjes en stadjes nader te verkennen als u in deze regio verblijft. Het is dan ook goed te weten dat er een breed aanbod van vakantiehuizen in de buurt van Goslar te vinden is.

Plaatsnaam

Goslar

Aantal inwoners

circa 32.500