Osterode am Harz

Osterode am Harz

Plaats in Duitsland

De vakantie met het gezin doorbrengen in de Harz ? Boek dan eens een vakantiewoning in Osterode am Harz. Deze historische stad is erg gezellig maar wel compact. De prachtige vakwerkhuizen geven een authentieke uistraling aan het oude stadscentrum.
U heeft alles tijdens uw vakantie in dit deel van Duitsland op loopafstand als u in deze toeristen stad verblijft.
Maar u kunt hier ook een actieve vakantie beleven want u kunt de meerdaagse wandeltocht de Hexen Stieg gaan doen. De complete wandelroute is bijna honderd kilometer lang en start- en eindpunt zijn in Osterode am Harz. Dus als u in of nabij deze oude stad in de Harz een vakantiehuisje betrekt weet u zeker dat u op een prima locatie zit.


Toerisme

De Duitse streek de Harz heeft voor elke type vakantieganger het nodige in petto. Je kunt relaxen vanuit een luxe vakantievilla of gezellig appartement rondom Osterode am Harz maar je kunt ook ervoor kiezen om de omliggende regio zelf te ontdekken met fiets, auto of natuurlijk te voet!
In de wintermaanden zijn er bovendien prima skipistes te vinden, en dit op enkele uren rijden van Nederland. Bovendien is een wintersport in de Harz nog betaalbaar te noemen.
Vanuit een chalet in Osterode am Harz staat u snel op de lange latten.
Ook een gezinsvakantie in de zomermaanden is goed te doen. Er zijn talloze faciliteiten te vinden waaronder prachtige buitenzwembaden midden in de groene natuur.
Het is aan u om Osterode am Harz en zijn omgeving te ontdekken tijdens de vakantie in Duitsland.

Plaatsnaam

Osterode am Harz

Aantal inwoners

circa 22.900