Wernigerode

Wernigerode

Plaats in Duitsland

De stad Wernigerode heeft enkele tienduizenden inwoners en een redelijk centrale ligging in Duitsland. Het valt onder de regio Harz, een gebied welke al vele jaren toeristen trekt die voor het authentieke gevoel hier de vakantie doorbrengen.
Als je een appartement wilt huren in Wernigerode dan kun je dit in het stadscentrum doen maar ook buiten de stad zijn er leuke particuliere vakantiehuizen te vinden die je als toerist tegen een gunstige huurprijs kunt boeken.
Als vakantieganger kun je natuurlijk perfect gebruikmaken van de faciliteiten die Wernigerode te bieden heeft. Je kunt er je noodzakelijke boodschappen doen en er zijn prima restaurants te vinden die de Duitse keuken voeren. Kortom een prima uitvalsbasis tijdens de vakantie in de Harz.


Toerisme

Huur je een vakantiewoning in Wernigerode dan moet je in ieder geval eens een wandeling door het oude stadscentrum maken. Er zijn talrijke historische gebouwen te bezichtigen en het is dan ook een kleurrijke plaatse.
Ook buiten de stad is het prima toeven. De grotten van Rübeland zijn in ieder geval een aanrader en vanuit Wernigerode kun je ook het natuurpark waar de Brocken berg is gelegen aandoen. In dit deel van de Harz zijn er ook talrijke wandelroutes te vinden en neem je wandeluitrusting dan ook mee als je naar dit gebied in Duitsland afreist.
We hopen u snel te mogen begroeten in de charmante stad Wernigerode !

Plaatsnaam

Wernigerode

Aantal inwoners

circa 33.500