Wieda

Wieda

Plaats in Duitsland

Wieda is een dorp in de regio Harz te Duitsland. Deze streek is te vinden in het noordwesten des lands! Deze plaats heeft eigenlijk nagenoeg geen faciliteiten te bieden en waarschijnlijk zult u zich dan ook afvragen wat het dan te bieden heeft aan toeristen. Daar kunnen we kort in zijn. Het is de ultieme rust die hier treft en de fantastische landelijke ligging tussen glooiende heuvel en divers bosgebieden.
Huur je een vakantiehuis in Wieda dan is het vooral het buitenleven wat je moet trekken. Beschikking over een auto is eigenlijk onontbeerlijk om de omgeving te verkennen en natuurlijk om de boodschappen, etc. te doen.
Wel is er in Wiedhet bedrijf Seggy Tours te vinden. Hier kun je met en Segway dit deel van de Harz verkennen. 


Toerisme

Wat te doen als je voor de vakantie verblijft in het dorpje Wieda? Pak de auto en geniet is van een rit over de panoramaweg. Je ziet een prachtig stukje Duitsland aan je voorbijtrekken.
De Hohe Brocken is een berg met de top op meer dan een kilometer hoogte en ben je een actief wandelaar dan is dit een prachtige uitdaging om tijden je verblijf in de Harz aan te gaan.
Vanuit Wieda kun je ook een bezoek brengen aan de smalspoorbanen. In het winterseizoen kun je hier ook de skivakantie doorbrengen. Het is perfect voor een gezinsvakantie. De bergwouden en schitterende bloemrijke weiden maken het tot een prachtig deel van de Harz.
Voor een vakantiewoning in een rustig dorp in deze streek is Wieda een perfecte keus!

Plaatsnaam

Wieda

Aantal inwoners

circa 1.275