Edertal

Edertal

Plaats in Duitsland

Edertal is een gemeente in de regio Hessen, het heeft haar naam te danken aan de rivier de Eder die door dit gebied stroomt.
Onder de gemeente vallen onder andere dorpen als Bringhausen, Mehlen en Gellershausen.
Dit gebied in Hessen is de moeite waard om te bezoeken en als je ervoor kiest om een vakantiehuis te huren in één van de plaatsen die onder het Edertal vallen zit je op een gunstige locatie en verblijf je in een landelijk stukje Duitsland. Om het gebeid te verkennen is een auto onontbeerlijk, maar als je hier de beschikking over hebt dan is het geen probleem om de dagelijkse boodschappen te doen. Het is trouwens ook verstandig om je fiets mee te nemen richting het Edertal, in Hessen zijn prachtige routes speciaal voor het fietstoerisme.


Toerisme

Breng je de vakantie door in één van de dorpen van het Edertal zoals bijvoorbeeld Bringhausen of Königshagen dan zijn er voor de rechtgeaarde natuurliefhebbers diverse interessante dagtripjes te ondernemen.
Het meest bekend is waarschijnlijk het Nationaal Park Kellerwald-Edersee. Voorwal wandelaars kunnen hier spreekwoordelijk perfect uit de voeten. Ook het in deze regio gelegen stuwmeer is de moeite waard. De rivier de Eder biedt ook de nodige mogelijkheden en bovendien is vanuit uw vakantiewoning in het Edertal de stad Kassel goed bereikbaar.
Dus ook diversiteit heeft u in de Duitse regio Hessel niet te klagen. Dus ga het zelf meemaken en trek naar Edertal!

Plaatsnaam

Edertal

Aantal inwoners

circa 6.400