Hessen

Hessen

Regio in Duitsland

Hessen is een regio in Duitsland die bij veel mensen niet direct bekend voorkomt. Toch is de kans groot dat u er geregeld door heen bent gereden op weg tijdens een autovakantie naar landen als Oostenrijk en Italië.
De regio Hessen is centraal gelegen in Duitsland en heeft als bekendste stad Frankfurt am Main. Maar dit gebied heeft veel meer te bieden dan alleen een bruisende stad. Ook het landelijke leven is de moeite waard. Er is in de omgeving volop natuur te vinden en de buitenmens zal zich prima vermaken in dit deel van Duitsland.
Als je een vakantiehuis in Hessen huurt dan kan het niet anders dat je tijd te weinig hebt om alle hoogtepunten van dit gebied te ontdekken. Het is de diversiteit wat deze regio zo onderscheidend en buitengewoon boeiend maakt. Als je erover denkt om eens een ander deel van Duitsland aan te doen dan is de vakantie in Hessen doorbrengen een prima tip!


Toerisme

Voor toeristen is er genoeg te beleven in Hessen, en dan niet alleen voor dagjesmensen, nee ook mensen die hier meerdere dagen willen verblijven zijn hier prima op zijn plek. Wilt u een stad bezoeken dan is de regionale hoofdstad Wiesbaden een suggestie. Maar het veel grotere Frankfurt am Main heeft nog meer te bieden. Deze stad mag u niet links laten liggen tijdens uw vakantie in Hessen.
Maar ook het natuurschoon is de moeite waard. Bij de Duitsers zelf is dit wel bekend en voor hen is Hessen dan ook een prima locatie voor een lekker weekendje weg. Maar voor ons Nederlanders valt er nog te ontdekken aan dit centraal in Duitsland gelegen gebied.
Wie Hessen zegt en dit gebied reeds kent weet ook dat er prachtige thermale baden te bezoeken zijn met heilzame bronnen en ontspannende sauna’s en bubbelbaden. Ideaal voor een dagje helemaal ontspannen tijdens de vakantie.
Voor liefhebbers van architectuur en geschiedenis is een bezoekje aan één of meerdere van de kastelen in dit gebied moeilijk te versmaden. En wat is er leuker om terug te gaan in de historie van deze Duitse streek. Zo heeft uw vakantie in Hessen ook nog een licht educatief karakter.

Provincie

Hessen

Oppervlakte

21.200 km2

Aantal inwoners

circa 6.100.000

Hoofdstad

Wiesbaden