Ronshausen

Ronshausen

Plaats in Duitsland

Ronshausen is een plaats in de regio Hessen te Duitsland. Dit dorp is fraai gelegen en heeft tevens de nodige faciliteiten te bieden die voor een toerist zo belangrijk zijn. De omgeving is ook de moeite waard en als buitenmens bent u hier prima op de plek.
Het is mogelijk om een vakantiehuis in Ronshausen te huren, dit al dan niet op een recreatiepark. Bij het dorp is een zwembad te vinden waar het in de zomermaanden prima toeven is. Het liefelijke karakter van het plaatsje spreekt ook veel mensen aan. In Ronshausen zijn restaurants te vinden en ook een supermarkt is er aanwezig.


Toerisme

Als u de vakantie wilt gaan doorbrengen in Ronshausen dan is de beschikking over een deugdelijk vervoersmiddel belangrijk. De landelijke omgeving maakt het dat voor uitstapjes in de regio een auto geen overbodige luxe is. Uiteraard kun je rondom het dorp fraaie wandelingen maken en ook op de fiets kun je de directe omgeving perfect ontdekken. Maar wil de ratiocirkel rondom Ronshausen wat vergroten dan kom je er met de benenwagen of tweewieler niet.
Leuke uitstapjes om te maken zijn Eisenach en breng je in de winter de vakantie door in de Duitse Hessen regio dan is Brotterode een aanrader. Hier kun je de lange latten onderbinden en het kleinschalige skigebied ontdekken.
Ronshausen is dan ook een plaats waar het gehele jaar door voldoende te beleven is. Dus trek eens naar dit Duitse gebied en huur een vakantiehuis in Ronshausen.

Plaatsnaam

Ronshausen

Aantal inwoners

circa 2.400