Sankt Aldegund

Sankt Aldegund

Plaats in Duitsland

Sankt Aldegund is een lieflijk dorpje welke gelegen is aan de rivier de Moezel. Deze plaats is met haar ligging een prima locatie voor een ieder die in dit deel van Duitsland op een rustige locatie de vakantie wil doorbrengen.
De faciliteiten in Sankt Algegund zijn gering. Er zijn enkele eetgelegenheden te vinden en ook is er een wijnwinkel waar je de plaatselijke wijnen kunt proeven en desgewenst kopen.
Verder is het vooral de omgeving die van dit dorp een goede uitvalsbasis kunnen maken. Om je hiervan te overtuigen dien je eigenlijk zelf een de vakantie in Sankt Aldegund door te brengen. Je zal er geen spijt van krijgen!


Toerisme

Verblijf je in een vakantiewoning in het Moezeldorp Sankt Aldegund dan zijn steden als Cochem en Trier goed bereikbaar. Ze zijn alle twee ook het bezoeken meer dan waard!
Maar er is meer dan stedelijk vertier! Boek eens een boottocht over de Moezel en laat de prachtige landschappen rustig aan je voorbijglijden.
Ook leuk is om vanuit Sankt Aldegund richting de kratermeren in Eifelmaare. Met de auto ben je er zo!
Door de centrale ligging in het Moezel gebied is de regio goed te bereizen en kun je leuke dagtripjes maken. Sankt Aldegund is een prettige plek om te verblijven, tenminste als je van een rustige locatie houdt die tevens een strategische goede ligging heeft.

Plaatsnaam

Sankt Aldegund

Aantal inwoners

circa 625