Moezel

Moezel

Regio in Duitsland

Met vakantie naar de Moezel in een leuke vakantiewoning
Een bekende regio in Duitsland is toch wel de Moezel. Deze streek dankt zijn naam aan de gelijknamige rivier. Deze Duitse streek heeft een geheel eigen uitstraling. Het heeft zelfs nog wel iets weg van Frankrijk. Dit met name door de prachtige wijngaarden welke gelegen zijn bepaalde gedeelten van de Moezel. Het is als toerist ook prima mogelijk een vakantiehuis te huren in het wijngebied. Deze prachtige heuvelachtige regio leent zich uitstekend voor het doorbrengen in dit deel van Duitsland.


Toerisme

Wandelen in Duitsland, boek een vakantiehuisje en verblijf aan de Moezel
Als u een actieve vakantieganger bent en het liefst tijdens de vakantieperiode actief bezig wilt zijn. Dan is het overwegen om een wandelvakantie door de Moezel te maken een goede insteek. De temperatuur en het diverse landschap maakt het tot een prima wandelgebied voor zowel de beginnende als gevorderde wandelaar. De regio is mooi groen tijdens het hoogseizoen en ook een heuvelachtig gebied. Als rode draad kronkelt de rivier de Moezel prachtig door de streek heen. Duitsland is dan ook een prima vakantieland om een huisje te huren.
Maar wat voor wandelen geldt gaat ook op voor fietsen. Het maken van prachtige fietstochten door de regio is een leuk idee. U kunt zelfs een meerdaagse fietstocht samenstellen waar u elke nacht in een ander vakantiehuisje overnacht. U leert de Moezel op deze manier goed kennen. Er staan in deze regio ook prachtige vakantiehuisjes al dan niet op een vakantiepark welke u als vakantieganger kunt huren.

In de winter op vakantie in de Moezel regio
Ook in het laagseizoen kunt u heerlijk uw vrije tijd doorbrengen in deze prachtige streek van Duitsland. Vooral als er een laagje sneeuw ligt doet de Moezel sprookjesachtig aan tijdens uw verblijf. Een recreatiewoning huren in de Moezel regio is dus ook in de winter een goed idee.
Langlaufen is ook mogelijk in deze regio en als u echt de hellingen wilt afdalen op de lange latten dan kunt u het beste afreizen naar de Eifel. Een dagtrip is prima te doen.
De Moezel streek is een regio waar u het hele jaar door prima een vakantie kunt doorbrengen. Dus als u overweegt een vakantiewoning in Duitsland te gaan huren, denk dan ook zeker aan de Moezel als potentiële vakantieregio.

Provincie

Moezel

Oppervlakte

Aantal inwoners

Hoofdstad

Trier