Wintrich

Wintrich

Plaats in Duitsland

Wintrich is een traditioneel dorp in de Moezel regio te Duitsland. De kenmerkende vakwerkhuizen geven deze plaats een gezellige uitstraling. Met haar ligging aan de rivier de Moezel is Wintrich een prima plek om de vakantie door te brengen. Het meanderende natuurwater en de glooiende omgeving maken dit tot een prima bestemming.
Als één van de wijndorpen is Wintrich voor de ware wijnliefhebber een topplek om te verblijven. De wijnvelden geven de omgeving zijn karakter en de rondom gelegen wijnhuizen zijn zonder uitzondering te bezoeken en in veel gevallen kun je een rondleiding krijgen.
Het aanbod van vakantiehuizen in Wintrich is helaas niet al te groot dus regel je vakantie in dit deel van de Moezel tijdig.


Toerisme

Als traditioneel Moezeldorp is Wintrich geliefd bij toeristen en het kleine gezellige dorpshart doet vooral in het zomerseizoen erg leuk aan.
Maar in dit deel van Duitsland is de omgeving sowieso een verademing, vanaf de omliggende heuvel hebt u een prachtig zicht op de kronkelende rivier de Moezel. Bij helder weer zijn de vergezichten adembenemend.
De stad Trier ligt in de buurt van Wintrich en behoort tot de mooiste van Duitsland. Trek dan ook een dag van uw vakantie uit om deze parel van de Moezel regio te bezoeken. Dichtbij het dorp gelegen is ook Neumagen-Drohn dit is het oudste wijndorp van Duitsland en toeristen weten deze plaats dan ook goed te vinden.
Wintrich is een prima vakantiebestemming als je in dit deel van het land wilt verblijven en genieten wil van al het moois wat deze regio te bieden heeft.

Plaatsnaam

Wintrich

Aantal inwoners

circa 950