Bad Bentheim

Bad Bentheim

Plaats in Duitsland

Bad Bentheim is een oud stadje gelegen in de regio Niedersaksen op ongeveer een kwartiertje rijden van de Nederlandse grens. Door zijn ligging is het een prachtige plek voor een korte vakantie. Veel Nederlanders huren dan ook voor een midweek of lang weekend een luxe vakantiehuis in Bad Bentheim. Er is onder andere een fraai vakantiepark te vinden met diverse prima voorzieningen, maar ook als u een vakantiewoning met veel privacy wilt is dit te vinden in of nabij Bad Bentheim. Het oude centrum is de moeite waard om te bezoeken, vooral het kasteel welke te bezoeken is moet je bezoeken tijdens je vakantie in dit deel van Duitsland. Het ligt op het hoogste punt van Bad Bentheim en biedt prachtige vergezichten en ook het lager gelegen stadspark waarover u uitkijkt is zeker een wandeling waard. Dit is absoluut een mooi stukje Niedersaksen !


Toerisme

Bad Bentheim ligt maar een klein stukje over de grens heen en daarom kunt je tijdens een vakantie hier een combinatie maken van Duitsland en Nederland. De regio zelf heeft prachtige wandelgebieden en ook de welness resorts hebben een grote reputatie.
Maar voor een dagje winkelen kun je ook kiezen om iets verder te reizen en het historische Münster aan te doen met zijn authentieke stadscentrum. Maar natuurlijk kun je ook in de Nederland een dagje stad doen. Enschede bijvoorbeeld is prima bereikbaar of het kleinere en gemoedelijke Oldenzaal.
Als je een vakantievilla huurt in Bad Bentheim kun je in principe het beste van twee werelden combineren, en dit allemaal tijdens de vakantie in de Niedersaksen te Duitsland.

Plaatsnaam

Bad Bentheim

Aantal inwoners

circa 15.100