Niedersaksen

Niedersaksen

Regio in Duitsland

De provincie Niedersaksen is gelegen in het noorden van Duitsland. In tegenstelling tot veel andere regio’s in dit land is het vlak te noemen.
Het is een mengeling van industrie en groene zones, met meerdere rivieren die door Niedersaksen meanderen, heeft het een goede mix van land en water. Er zijn diverse gebieden te vinden die de moeite waard zijn. Ontdek dit deel van Duitsland eens tijdens een lang weekend of midweek. En ervaar dat ook voor deze regio geldt “onbekend maakt onbemind”. Er is hier meer dan genoeg te beleven. Dus als u een vakantiehuis in Niedersaksen huurt, hoeft u zich niet te vervelen.


Toerisme

De vakantie doorbrengen bij onze oosterburen is populair en het is dan ook logisch dat het aanbod van vakantiewoningen in Duitsland zeer breed is.
Toch is Niedersaksen minder goed bekend bij de toeristen, maar deze regio is wel een inhaalslag aan het maken. En waarom ook niet, want het is wel degelijk de moeite waard om hier eens de vakantie door te brengen.
Voor waterrecreanten en strandliefhebbers kunnen we de Noordzee aanraden, bent u romantisch ingesteld dan is het Weserbergland absoluut de moeite waard. Schitterende vakwerkhuizen in een heuvelachtig landschap met een meanderende rivier die dit gebied kenmerkt.
Of doe Ostfriesland eens aan, deze vlakke regio heeft unieke eigenschappen, zoals een prachtig lokaal dialect en vele eigen gebruiken.
Als u een stedenliefhebber bent dan is Braunschweig absoluut aan te raden, de stad is goed beloopbaar en heeft een prima combinatie van historie, architectuur, cultuur en een leuk winkelaanbod te bieden. Of wat te denken van Goslar, deze oude stad met zijn prachtige vakwerkhuizen en authentieke straatjes, u waant zich in vroegere tijden.
Moe maar voldaan zult u thuiskomen in uw recreatiewoning te Niedersaksen en tot de ontdekking komen dat deze provincie van Duitsland de moeite meer dan waard is.

Provincie

Niedersaksen

Oppervlakte

47.500 m2

Aantal inwoners

7.750.000

Hoofdstad

Hannover