Wilsum

Wilsum

Plaats in Duitsland

Wilsum is een plaats in de regio Niedersaksen te Duitsland. Het is te vinden op amper tien minuten rijden vanaf de grens met Nederland.
Veel recreanten uit Nederland brengen hier de vakantie door, dit onder andere door de bekenden en bij veel mensen geliefde recreatiepark Wilsumer Berge. Deze bestaat uit een camping en een deel met vakantiehuizen. Als je de vakantie in Wilsum wilt doorbrengen dan is er ook een gerede kans dat je hier verblijft. Verder is het toch de natuur die de aandacht trekt, het bestaat uit bossen en een agrarisch gebied. Wilsum zelf is een plaats die geen echte kern kent, voor de dagelijkse boodschappen moet u dan ook richting Uelsen of Emlichheim. 


Toerisme

Mensen die tijdens de vakantie verblijven in Wilsum doen dit vaak op het reeds genoemde vakantiecomplex. Centraal op het park is een water te vinden waar onder andere een fraaie waterglijbaan te vinden is. Rondom dit kunstmatige buitenmeer kun je prima zonnen, behalve vakantiegangers zijn er hier dan ook veel dagjesmensen uit de regio te vinden.
Vanuit je vakantiewoning in Wilsum kun je diverse dorpjes bezoeken. Voor een wat grotere plaats kun je de grens met Nederland oversteken en Hardenberg aandoen. Of bezoek het kunststadje Ootmarsum eens.
De vakantie hier doorbrengen is vooral genieten van het moois wat de directe omgeving te bieden heeft. Dus doe de regio Niedersaksen eens aan en bezoek Wilsum eens!

Plaatsnaam

Wilsum

Aantal inwoners

circa 1.500