Noord-Rijnland-Westfalen

Noord-Rijnland-Westfalen

Regio in Duitsland

Zelf graag uw eigen vakantiehuisje in de Duitse regio Noord-Rijn-Westfalen huren. Dit is mogelijk op onze website. Het aanbod is afkomstig van zowel particulieren als mede zakelijke partijen. Een groot deel van de vakantiewoningen in deze streek van Duitsland kunt u desgewenst zelf online op onze website boeken.


Noord-Rijnland-Westfalen, een verrassende vakantieregio

Dit is een grote regio in Duitsland. En op het gebied van het toerisme heeft het in tegenstelling tot bijvoorbeeld regio’s als Beieren en de Eifel nog een behoorlijke inhaalslag te maken. Dat heeft vooral te maken met een enigszins negatieve beeldvorming. Het Ruhrgebied maakt namelijk een belangrijk onderdeel uit van deze regio. Toch heeft Noord-Rijnland-Westfalen de bezoekers erg veel te bieden tijdens het doorbrengen van de vakantie in dit deel van Duitsland. Het huren van een vakantiewoning in deze streek is dus best het overwegen waard.

Natuurvakantie in de regio Noord-Rijnland-Westfalen
Waarschijnlijk heeft u zo uw bedenkingen bij bovenstaande zin. En wij kunnen dit ons ook wel voorstellen, maar er is meer in deze regio dan het Ruhrgebied. Vanuit het oosten van Nederland kunt u binnen een uur in de regio Münsterland zijn. Dit maakt ook weer deel uit van Noord-Rijnland-Westfalen, maar hier kunt u prachtig fietsen. De fietspaden zijn prima onderhouden en er zijn ook een aantal fietsroutes samengesteld door de Duitse toeristenbond.
Bovendien kunt u dan de stad Münster aandoen. Dit is een prachtige oude stad met een historisch centrum. In de regio Münsterland is het dan ook goed mogelijk een vakantiehuis te huren. Het is een prima locatie om uw vakantie in Duitsland door te brengen.
Ook als u een bungalow op een vakantiepark wilt huren zult u merken dat er in deze streek best wel leuke parken te vinden zijn.

Stedenliefhebber dan heeft u een prima vakantie in Noord-Rijnland-Westfalen
Als u tijdens uw vakantie altijd minimaal één stad wil bezichtigen dan zult u waarschijnlijk tijdens uw vakantie in deze regio van Duitsland te weinig tijd hebben. Er zijn talloze steden te bezoeken waar u zich makkelijk een dag kunt vermaken. Düsseldorf is een aanrader. Deze stad staat bekend om zijn luxe winkelcentrum. Het heeft een prachtige winkelstraat en ook een schitterend en uiterst decadent overdekt winkelcentrum. Hier zijn ook talloze leuke vakantiehuisjes te boeken.
Als u voor historie gaat dan mag Keulen niet ontbreken op uw lijstje. Deze oude stad is goed geconserveerd gebleven en voelt aan als een openluchtmuseum. Deze stad mag zich dan ook verheugen op veel toeristen uit binnen- en buitenland welke de stad aandoen tijdens de vakantie in Duitsland. Ook in de regio rondom de stad Düsseldorf is het goed mogelijk een huisje te huren.
Als u eens af wilt wijken van de traditionele vakantie waar Duitsland om bekend staat dan is het wellicht een leuke optie om een vakantiehuis te huren in de Noord-Rijnland-Westfalen regio.


Toerisme

Provincie

Noord-Rijnland-Westfalen

Oppervlakte

34.080 km2

Aantal inwoners

17.875.000

Hoofdstad

Düsseldorf