Tecklenburg

Tecklenburg

Plaats in Duitsland

Tecklenburg is een compacte en gezellige stad in de regio Noordrijn-Westfalen. Bij veel actieve wandelaars en vooral wielrenners is deze plaats waarschijnlijk niet onbekend. In deze omgeving kun je prachtige tochten houden.
Als je de vakantie wilt doorbrengen in Tecklenburg kun je kiezen uit verschillende typen accommodaties. In het centrum kun je uiteraard kiezen voor een hotel, maar wil je liever aan de rand van het stadje zitten dan is het huren van een vakantiehuis natuurlijk een prima plan.
In Tecklenburg heb je de keuze uit diverse horecagelegenheden waar je kunt lunchen en dineren of in het zomerseizoen een lekker drankje op één van de terrassen doen. Kortom; een prima plek om te verblijven in Noord-Rijnland-Westfalen.


Toerisme

Wie een appartement heeft geboekt in Tecklenburg kan er niet omheen, we hebben het over het Teutoburgerwoud. Dit is samen met het prachtige oude centrum van het stadje zelf de belangrijkste toeristische trekpleister.
Dit bosrijke gebied in combinatie met het glooiende landschap maakt het dat jaarlijks veel toeristen hier de vakantie doorbrengen. Dit is Duitsland op zijn mooist!
Het is ook geen verkeerd plan, de vakantie doorbrengen in of rondom Tecklenburg. De mogelijkheden zijn voor toeristen eindeloos. De schoonheid van het stadje welke vermoedelijk de mooiste van heel Noordrein-Westfalen is en dat dan in combinatie met het volop aanwezige natuurschoon. Het Münsterland is beeldschoon en vanaf een vakantieadres in Tecklenburg kan het bijna niet anders of uw vakantie wordt een doorslaand succes.

Plaatsnaam

Tecklenburg

Aantal inwoners

circa 8.800