Crottendorf

Crottendorf

Plaats in Duitsland

Crottendorf is een plaats in de regio Sasksen te Duitsland. Dit gebied is in het oosten des lands gelegen.
Het dorp heeft enkele duizenden inwoners en is perfect voor mensen die in een rustig deel van het voormalige Oost-Duitsland de vakantie willen doorbrengen maar evengoed wel de belangrijkste faciliteiten op loopafstand willen hebben.
Als je de keuze hebt gemaakt een huisje te huren in Crottendorf dan zijn er voorzieningen als een supermarkt, enkele restaurants, een tankstation en een pinautomaat te vinden. Altijd handig om dit soort zaken dichtbij te hebben. De omgeving van de Saksen regio is verbluffend mooi en met een uitvalsbasis als Crottendorf moet het gelukken er een geslaagd verblijf van te maken!


Toerisme

Wat kun je doen als je de vakantie doorbrengt in de Duitse plaats Crottendorf? Het is in ieder geval één van de mooiste wandelgebieden van de regio Saksen. Het natuurpark Erstgebergte is een bosrijk gebied waar je prachtige wandelingen kunt maken. Het natuurmeer is een dichtbijgelegen bos is heerlijk om in het zomerseizoen aan te zonnen.
Je kunt ook de grens met Tsjechië oversteken en hier een dagje van je vakantie te spenderen!
Wil je tijdens je verblijf in Crottendorf een dagje geheel iets anders doen dan is het bezoeken van de stad Dresden aan te bevelen. Het stadscentrum heeft veel te bieden op zowel winkelaanbod als historie en cultuur!
Kies je voor de volgende vakantie voor de Saksen streek in oostelijk Duitsland dan is het dorp Crottendorf alvast een warme aanbeveling waard!

Plaatsnaam

Crottendorf

Aantal inwoners

circa 4.075