Saksen

Saksen

Regio in Duitsland

De regio Saksen maakt onderdeel uit van Duitsland. Het is centraal in het oosten van het land gelegen. Voor veel Nederlanders is dit een relatief onbekend gebied en velen van ons zullen hier dan ook nog niet eerder de vakantie hebben doorgebracht. Toch is het een prima plan om eens een vakantiehuis in de Saksen regio te huren. Dit gebied welke grenst aan landen als Tsjechië en Polen heeft wel daadwerkelijk het één en ander te bieden.
De Saksen staan ook bekend om zijn kuuroorden, verspreidt over de regio heen zijn er enkele prachtige wellness faciliteiten te bezoeken.
Leuk is ook om tijdens de vakantie in oostelijk Duitsland ook eens één van de buurlanden aan te doen. Een dagtrip naar één van de landen uit het voormalig Oostblok is prima mogelijk.
De Saksen regio in Duitsland zijn een echte aanrader aan het worden. Breng de vakantie hier eens door en ontdek de geheimen van dit gebied. 


Toerisme

Het Duitse Saksen gebied heeft een deel glooiend karakter. De hoogste berg van het gebied is de Fichtelberg welke iets hoger dan 1,2 kilometer is, deze bergtop maakt onderdeel uit van het Erzegebirge. Op en rondom deze bergen is het wandelaars en fanatieke fietsers prima toeven. In het zomerseizoen is het dan ook een prima gebied om de vakantie door te brengen. Voor prachtige natuur moet u ook absoluut de Sächsische Schweiz aandoen. Hier is het prima in de buitenlucht toeven.
Cultuurliefhebbers doen er goed aan om eens een bezoekje te brengen aan de stad Leipzig, hier treft je alles wat je in een leuke stedentrip zoekt. Er is oude (en moderne) architectuur te vinden. Fraaie stadsparken waar je kunt relaxen, prima restaurants en een divers winkelaanbod. Ook de hoofdstad van Saksen, Dresden is een prima stad om eens te bezoeken tijdens je verblijf in dit deel van Duitsland.
Wat niet veel mensen weten is dat je ook een skivakantie kunt boeken in het oosten van Duitsland. In Saksen is het zelfs mogelijk om een chalet direct aan te skipiste te huren. Voor een gezinsvakantie in de wintermaanden is dit gebied een prima bestemming.
Kortom; voor een relatief onbekende bestemming niet al te ver van huis en het hele jaar door interessant is het Saksen gebied toch wel een aanrader te noemen.

Provincie

Saksen

Oppervlakte

18.350 km2

Aantal inwoners

circa 4.100.000

Hoofdstad

Dresden