Kirnitzschtal

Kirnitzschtal

Plaats in Duitsland

Kirnitzschtal is een gemeente in de regio Saksen te Duitsland. Binnen de gemeentegrenzen vallen een vijftal dorpen. Dit zijn Mittelndorf, Ottendorf, Altendorf, Saupsdorf en Lichtenhain. Op een steenworp afstand van deze authentieke dorpjes bevindt zich het natuurpark “Sächsische Schweiz”. Dit trekt de nodige toeristen die veelal ervoor kiezen om een vakantiehuis te huren in één van de dorpen van de gemeente Kirnitzschtal. Het gebied ligt niet te ver van de grens met Tsjechië. Dus dit land kun je eventueel aandoen tijdens de vakantie in de Saksen regio te Duitsland.
Het landelijke karakter van dit gebied spreekt vele mensen aan. Het dunbevolkte gebied leent zich perfect voor buitenmensen die actief bezig willen zijn. Als je de vakantie doorbrengt in Kirnitzschtal dan zal dit zeker moeten lukken!


Toerisme

De glooiende landschappen rondom de dorpjes van de gemeente kirnitzschtal hebben een grote aantrekkingskracht op vakantiegangers. Doorgaans zijn dit mensen die graag gaan wandelen in de natuur of per fiets via goed begaanbare routes de regio verkennen. Je hebt in deze regio de panoramaroute, via deze verbinding krijg je een goede indruk van dit deel van de Duitse Saksen regio.
Het gebied welke onder de gemeente Kirnitzschtal valt kenmerkt zich door open velden, een prachtige bosrijke omgeving en fantastische uitkijkpunten. Als je een vakantiewoning huurt in een plaats als Ottendorf of Lichtenhain dan zal je verrast zijn door de grote diversiteit van de directe omgeving. Het is dan ook prima toeven in dit deel van de Saksen. Als je de vakantie doorbrengt in Kirnitzschtal dan moet je ook zeker een dag uittrekken om een bezoek te brengen aan het Nationale Park de Sächsische Schweiz en als fervent wandelaar moet je de Panorama-Wanderweg bewandelen. Als je de vakantie in dit gebied wilt doorbrengen dat moet je er rekening mee houden dat het aanbod van vakantiewoningen in de gemeente Kirnitzschtal relatief klein is. Boek uw accommodatie dan ook tijdig, dit voorkomt teleurstelling. 

Plaatsnaam

Kirnitzschtal

Aantal inwoners

-