Sebnitz

Sebnitz

Plaats in Duitsland

Sebnitz is een gemeente in de regio Saksen te Duitsland. Tevens is het ook een stad binnen deze gemeente waar in totaal een klein tienduizend inwoners wonen en leven.
Het stadje Sebnitz is de belangrijkste plaats, en veel toeristen kiezen er dan ook voor om in of aan de rand van deze woonplaats een huisje te huren. De voorzieningen zijn prima te noemen. Tenminste uit het oogpunt van vakantiegangers die vooral zaken als leuke eetgelegenheden, leuke winkeltjes en een supermarkt om de belangrijkste boodschappen te halen.
De voornaamste toeristentrekker voor mensen die in Sebnitz de vakantie doorbrengen is toch met name de fraaie natuur die in dit deel van de Duitse Saksen te vinden is.


Toerisme

Het natuurschoon vraagt om uw aandacht als u in Sebnitz verblijft tijdens uw vakantieperiode. Lastig is het niet om aan de lokroep van haar te antwoorden want het buitenleven is iets wat de schoonheid van de Saksenstreek weergeeft.
Trek de wandelschoen eens aan en ga vanuit uw vakantiehuis in Sebnitz richting Lichtenhain waar u prachtig kunt wandelen. Het Elbezandsteengebergte is ook een goede tip om aan te doen. Eigenlijk moet u ook een boottochtje op de rivier de Elbe maken als u in de gemeente Sebnitz verblijft. Een ook de leuke stadjes in dit deel van het land blijven toeristen verrassen.
Kiest uw voor Saksen overweeg dan een accommodatie te boeken in het gezellige stadje Sebnitz. 

Plaatsnaam

Sebnitz

Aantal inwoners

circa 10.000