Sehmatal

Sehmatal

Plaats in Duitsland

Sehmatal is een dorp in de Duitse regio Saksen. Behalve een plaats is het ook de naamgever van de gemeente.
Er zijn verschillende dorpjes die onder Sehmatal vallen. Je moet dan denken aan plaatsen met namen als Cranzahl, Crottendorf en Bärenstein. De gemeente is genoemd naar de rivier de Sehma die door deze regio kronkelt.
De voorzieningen zijn in deze regio goed te noemen en de dagelijkse boodschappen doen is normaliter geen probleem. Ook een hapje uit eten in de avonduren is goed mogelijk in Sehmatal. 


Toerisme

De Saksen in Duitsland zijn voor veel landgenoten een onbekende regio. Op zich best jammer want wie hier de vakantie een keer heeft doorgebracht keert vaak terug naar dit gebied.
Ook als je een vakantiewoning huurt in Cranzahl of een andere plaats in de gemeente Sehmatal gaat dit gegeven op. De natuurrijke omgeving is voor buitenmensen een plek om veel tijd door te brengen.
Het Ertsgebergte bijvoorbeeld is een gebied waar je heerlijk kunt wandelen. Dit gaat ook zeker op voor Fichtelberg. In het winterseizoen kun je in de omgeving van Sehmatal langlaufen en skiën.
Doordat deze gemeente in de Saksen regio dicht tegen de grens met Tsjechië is gelegen kun je met de auto in minder dan twee uur in het hartje van Praag komen. Dit is één van Europa’s mooiste steden en tijdens de vakantie in dit deel van Duitsland kun je dit perfect combineren. Het aanbod van vakantiewoningen in Sehmatal is trouwens wel relatief klein dus als je hier tijdens de vakantie wilt verblijven dan is het zaak er snel bij te zijn.

Plaatsnaam

Sehmatal

Aantal inwoners

circa 6.750