Brilon

Brilon

Plaats in Duitsland

Brilon is een stad in de populaire vakantiestreek Sauerland. Jaarlijks gaan veel mensen hier naar toe voor een leuke vakantie.
Wie overweegt een vakantiehuis te huren in dit deel van Duitsland doet er goed aan om Brilon een mee te nemen in deze overweging. Deze stad kan prima dienen als uitvalsbasis en biedt zelf ook het nodige vertier. Het oude centrum van Brilon is het bezichtigen meer dan waard. Bovendien is er een aardig winkelaanbod en een hapje eten in één van de restaurants die de stad rijk is mag ook niet ontbreken tijdens de vakantie in het Sauerland.
In en om Brilon zijn bovendien talloze vakantiehuizen te vinden die voor de verhuur worden aangeboden. De huurprijzen van de accommodaties zijn over het algemeen erg schappelijk.
Alles bij elkaar genoeg redenen om eens een vakantie door te brengen in de omgeving van Brilon.


Toerisme

Sauerland staat bij veel Nederlanders bekend als een prima vakantieregio. Dit is natuurlijk ook absoluut waar en als u een vakantiewoning huurt in of nabij de stad Brilon zult u ervaren dat deze prachtige Duitse regio van hieruit goed te verkennen is.
Het Sauerland is vooral voor de actieve vakantieganger een heerlijk streek. Het gehele jaar door is hier meer dan voldoende te beleven. Voor een wandelvakantie is het een prima regio, maar ook fietsliefhebbers zullen zich hier prima kunnen vermaken. De heuvelachtige omgeving spreekt tot de verbeelding wat dat betreft.
In de wintermaanden kunnen de lange latten tevoorschijn worden gehaald want in het Sauerland kun je prima skiën en langlaufen. Dus voor een korte wintersportvakantie is de Brilon wellicht een goede uitvalsbasis voor u als wintersporter.
Grote voordeel is dat het Sauerland vanuit Nederland prima bereikbaar is per auto. Binnen een paar uur zit u midden tussen de glooiende heuvellandschappen in uw eigen vakantiewoning.

Plaatsnaam

Brilon

Aantal inwoners

circa 26.100