Diemelsee

Diemelsee

Plaats in Duitsland

Diemelsee is geen dorp of stad maar een gebied in de vakantieregio Sauerland. Om precies te zijn is het een meer welke bekend staat om zijn recreatieve mogelijkheden. Rondom het meer zijn er vakantieparken te vinden waar u een gezellig vakantiehuis kunt huren.
Vanuit Nederland is deze regio binnen enkele uren te bereiken en dus uitermate geschikt voor een korte vakantie.
Er zijn voldoende accommodaties te vinden en het huren van een vakantiewoning aan de Diemelsee mag niet al te veel problemen opleveren.


Toerisme

Wie de vakantie wil gaan doorbrengen aan de Diemelsee zal zich absoluut niet hoeven te vervelen. Dit deel van Sauerland is een prima plek om te bivakkeren en van hieruit kun je leuke dagtripjes maken in deze groene streek van Duitsland.
Als u een vakantiehuis huurt aan de Diemelsee dan zult u erachter komen dat dit meer een bron van vermaak is. De Diemelsee is uitermate geschikt voor een visvakantie en ook is het erg leuk om een kajak te huren en eens een tochtje over het meer te maken.
Ook wandelaars zullen hier een leuke tijd doormaken want er zijn fraaie wandelpaden te vinden met routes voor zowel recreatieve als sportieve wandelaars.
Als u een wintersportvakantie in Sauerland wilt doorbrengen kan een chalet rondom de Diemelsee fungeren als een goede uitvalsbasis.
Ook is het zo dat steeds meer Nederlanders een tweede huis aanschaffen in dit deel van Duitsland. Zodoende kun je vaker een leuke vakantie doorbrengen in de nabijheid van de Diemelsee. Alles bij elkaar is dit een voortreffelijke regio om de vrije tijd door te brengen.

Plaatsnaam

Diemelsee

Aantal inwoners

-