Finnentrop

Finnentrop

Plaats in Duitsland

Finnentrop is een gemeente in de regio Sauerland. Dit gebied is onder Nederlanders populair zowel in de zomer- als wintermaanden. Er vallen plaatsen men namen als Deutmecke, Klingelborn en Sange onder de gemeente. Ook Finnentrop zelf is een woonplaats overigens!
Hoewel het Duitse Sauerland veel bekendheid geniet is de genoemde gemeente relatief onbekend. Toch is het een leuke plek om de vakantie door te brengen en ook de faciliteiten die je als toerist zo graag bij je in de buurt hebt zijn over het algemeen in de directe nabijheid aanwezig.
In Finnentrop zijn supermarkten, restaurants, pinautomaten, etc. eenvoudig bereikbaar. Kortom een prima vakantiegebied!


Toerisme

Finnentrop is een gemeente waar talloze dorpen en gemeenten onder vallen. Veel van deze plaatsjes hebben een eigen identiteit en voor de rustzoeker is dit een prima regio om de vakantie door te brengen.
Sauerland biedt natuurlijk vele mogelijkheden voor recreanten en ook het gebied rondom Finnentrop biedt volop kansen voor leuke uitstapjes. Een aanrader is de plaats Attendorn met zijn fraaie druipsteengrotten. Ook het Ebbegebirge natuurpark is fraai en behoort tot de mooiste van het Sauerland.
Huur je in de gemeente Finnentrop een vakantiewoning dan mag de Biggesee ook niet ontbreken. Bij dit meer is het zowel op als aan het water prima toeven.
In de wintermaanden kun je met de auto de skipistes ook nog eens aandoen. De heuvelsvan het Sauerland vormen in de zomermaanden weer het decor waar wandelaars en fietsers een heerlijke tijd beleven. Bezoek Finnentrop eens en ervaar de vele mogelijkheden voor een leuke vakantie!

Plaatsnaam

Finnentrop

Aantal inwoners

circa 17.000