Korbach

Korbach

Plaats in Duitsland

Korbach is een stad in Duitsland, het is centraal gelegen in het land. Hoewel veel mensen deze plaats kennen van de vakantie in Sauerland is het zo dat deze officieel onderdeel uitmaakt van de regio Hessen.
Als je een vakantiehuis wilt huren in Korbach dan zijn er relatief weinig mogelijkheden. Niet te ver weg liggen enkele vakantieparken en in de stad zelf zijn er een aantal hotels en appartementencomplexen te vinden. Maar voor het boeken van een particulier vakantiehuis moet je er op tijd bij zijn. Dit doordat Korbach een prima plaats is om het Sauerland te verkennen. Tevens zijn er voldoende voorzieningen voor toeristen op gebied van de dagelijkse boodschappen en horeca waar je een lokaal biertje kunt proeven of voor relatief weinig geld van de degelijke Duitse keuken kunt ontdekken. 
Ook als je van wintersport houdt is Korbach een goede plek om te verblijven. Je kunt de skipistes van het Sauerland prima bereiken.


Toerisme

Het leuke aan Korbach is het dat een prima plek is om de vakantie door te brengen. Zowel in het zomerseizoen als de wintermaanden brengen veel mensen hier de vakantie door. De regio Hessen is interessant maar vooral het Sauerland spreekt een breed publiek aan!
De omgeving is uitermate geschikt voor wandeltochten en ook met de fiets is de regio goed te verkennen. Rondom Korbach valt er genoeg natuurschoon te ontdekken.
Voor een wintersportvakantie zijn de pistes van Winterberg en Willingen uitermate geschikt. Als u een accommodatie in Korbach huurt dan zijn beide plaatsen met de auto eenvoudig te bereiken. Kortom genoeg vertier voor jong en oud!
Je kunt dus rustig stellen dat het hele jaar door er genoeg te zien en te doen is in de omgeving van Korbach.

Plaatsnaam

Korbach

Aantal inwoners

circa 22.900