Lennestadt

Lennestadt

Plaats in Duitsland

Lennestadt is een gemeente in de regio Sauerland te Duitsland. Hieronder vallen diverse dorpen zoals onder andere Bruchhausen, Elspe, Saalhausen en Obervalbert.  Deze regio is vernoemd naar de rivier de Lenne die hier doorheen meandert.
De regio Sauerland is natuurlijk bekend om zijn goede toeristische voorzieningen. Niet zo vreemd gezien de mogelijkheden die deze Duitse streek het hele jaar door te bieden heeft.
Met de auto is Lennestadt vanuit Nederland in enkele uren te bereiken. Beschikking over een deugdelijk vervoersmiddels is toch sowieso aan te raden gezien de afstand tussen de verschillende dorpen en stadjes in dit deel van het Sauerland.
Huur je een vakantiewoning in één van de dorpen die onder Lennestadt vallen dan is een automobiel handig voor een bezoekje aan een supermarkt of een gezellig restaurant. 


Toerisme

Als vakantieganger is Lennestadt een aantrekkelijke plek om in het Sauerland te verblijven. Dorpjes als Bruchhausen en Hachen hebben hun eigen identiteit en de omgeving is wat betreft natuurschoon een gebied behorende tot de mooiste van Duitsland.
Als je de vakantie doorbrengt in Lennestadt dan zijn er in de directe omgeving diverse natuurgebieden te vinden. Dus neem je wandelschoenen en fiets vooral me als je een verblijft hebt geboekt in het Sauerland. Het natuurgebied Ebbegebergte bijvoorbeeld is een echte aanrader. Ook de druipsteengrotten zijn het bezoeken waard. Indrukwekkend en educatief voor jong en oud!
In het winterseizoen is dit ook een goede plek om te vertoeven want vanuit Lennestadt is de plaats Winterberg eenvoudig per auto te bereiken. Hier zijn diverse skipiste te vinden die vooral ideaal zijn voor gezinnen met jonge kinderen. Dus zowel in het winter- als zomerseizoen is dit een plek in Duitsland met vele mogelijkheden.

Plaatsnaam

Lennestadt

Aantal inwoners

circa 26.000