Winterberg

Winterberg

Plaats in Duitsland

Winterberg is één van de populairste plaatsen van de regio Sauerland. Het is een stadje waar jaarlijks veel Nederlanders veelal een korte vakantie doorbrengen. Binnen een paar uur rijden is deze plaats te bereiken en toch waant de vakantieganger zich in een andere wereld.
De natuur in deze streek is prachtig met zijn glooiende landschappen en bosrijke omgeving.
Winterberg is ook helemaal gericht op het toerisme en alle voorzieningen die u tijdens uw vakantie in dit deel van Duitsland nodig heeft zijn dan ook aanwezig. Het aanbod van vakantiehuizen in verschillende prijsklassen is bijvoorbeeld zeer breed.
Winterberg kan dienen als een prima uitvalsbasis tijdens uw vakantieverblijf in Sauerland.


Toerisme

De regio Sauerland is een populair vakantiegebied. Een leuk vakantiehuis huren zal normaliter dan ook geen probleem zijn. Want er zijn accommodaties genoeg te vinden in dit deel van Duitsland.
Winterberg is het toeristische hart van Sauerland en veel vakantiegangers boeken dan ook een vakantiewoning in dit leuke stadje zelf. In de zomermaanden kunt u van hieruit de regio verder verkennen. Er zijn prachtige wandelroutes te vinden en ook als u fietsliefhebber bent zal deze Duitse streek u zeker kunnen bekoren.
In het winterseizoen is Winterberg een prima plek om een mini wintersportvakantie door te brengen. Er zijn diverse skipistes te vinden in en om het stadje. Een appartement huren in Winterberg is bovendien alleszins betaalbaar. Dit maakt het dat veel Nederlanders een korte skivakantie doorbrengen in dit deel van Sauerland.
Winterberg is eigenlijk het hele jaar door een prima vakantiebestemming. Bovendien is het een betaalbare plaats en zet de plaatselijke bevolking zich in om het de toeristen naar de zin te maken.

Plaatsnaam

Winterberg

Aantal inwoners

circa 13.500